Bună ziua, dragilor!
În acest video vă voi arăta pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a preda o temă, pe Google Classroom, folosind telefonul mobil.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
În acest video, vă voi arăta, pas cu pas, cum să faceți o captură de ecran de pe un laptop/calculator, pe care să o încărcați apoi ca temă.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua!
Pe data de 08.11.2020 a avut loc un seminar metodologic, organizat de Societatea de Geografie "Gheorghe Năstase " din Republica Moldova, Chişinău, în colaborare cu Societatea de Geografie din România, filialele Călăraşi şi Suceava, în cadrul căruia, subsemnatul, a vorbit despre lucrul cu fişe diferenţiate, modul de realizare al acestora în Google Forms precum şi implementarea lor pe Classroom la orele de geografie.
Vizionare plăcută şi succes tuturor!
Bună ziua dragilor!
În cadrul acestui tutorial vă voi arăta puteți realiza un grafic al proporțiilor/ o diagramă a proporțiilor direct de pe telefonul vostru mobil/ de pe tabletă, cu ajutorul Foilor de Calcul de la Google (Google Sheets) - alternativa la Excell, de pe G-Suite (suită din care fac parte Classroom și Google Meet).
Dacă nu aveți aplicația deja instalată, atunci când deschideți documentul, va trebui să faceți click pe "creionelul" din partea dreapta sus a ecranului și vi se va cere să instalați aplicația Foi de Calcul Google/ Google Sheets. Instalați-o pentru că este gratuită.
La finalul materialului găsiți o sarcină de lucru cu ajutorul căreia puteți să exersați cele prezentate în materialul video.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua dragilor!
În acest tutorial, vă voi arăta, pas cu pas, cum să lucrați cu secțiunile în Google Forms (Formulare Google) astfel încât să puteți pune condiții, în funcție de răspunsul dat la numite întrebări.
Vizionare plăcută și succes!
P.S. Nu uitați să vă abonați la canal și să distribuiți videoclipurile pentru a ajunge la cât mai multe cadre didactice, elevi și iubitori de cunoaștere.
Vă mulțumesc!
Bună ziua, dragilor!
În tutorialul de astăzi vă voi arăta cum să exportați/descărcați un formular/chestionar/test realizat în Google Forms (Formulare Google) pe care apoi să îl printați sau să îl editați.
Vizionare plăcută și succes!
P.S. Nu uitați să distibuiți materialul, dacă v-a plăcut, pentru a ajunge la cât mai multe cadre didactice și elevi.
Vă mulțumesc!
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă de tip video este un tutorial/ghid de realizare a fișei de feedback semestrial, propusă de Ministerul Educației și publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 579/8.VI.2021.
În tutorial, este prezentat, pas cu pas, modul de realizare a modelului de fișă propus, în format digital, cu ajutorul Google Forms (Formulare Google).
Acest tutorial se adresează tuturor cadrelor didactice care doresc să obțină feedback referitor la activitatea din ultimul semestru la disciplina predată de ei.
De asemenea, tutorialul poate fi utilizat de către persoana numită responsabilă în fiecare unitate de învățământ cu realizarea fișei de feedback semestrial, pentru toate clasele, toate disciplinele și toate cadrele didactice care predau în unitatea de învățământ respectivă.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă de tip video este un tutorial/ghid în care este prezentat modul de externalizare (exportare) a răspunsurilor primite după aplicarea fișelor de feedback semestrial în rândul elevilor.
Această resursă educațională deschisă se adresează cadrelor didactice sau responsabililor din unitățile de învățământ, care trebuie să exporte și centralizeze răspunsurile primite la fișele de feedback semestrial.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Astăzi vă voi arăta, pas cu pas, cum puteți schimba limba meniului instrumentelor din Google Workspace.
Vizionare plăcută și succes!
P.S. Nu uitați să distribuiți acest material dacă v-a fost util.
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă de tip video este un tutorial/ghid în care este prezentat un exemplu de cum pot fi organizate resursele educaționale deschise pe Google Classroom.
Fiecare cadru didactic poate publica/ posta resurse educaționale deschise realizate în cadrul proiectului CRED, pe Google Classroom, pentru a le fixa elevilor cunoștințele dobândite la clasă și pentru a le dezvolta competențele generale și specifice.
De asemenea, acestea pot constitui material suport pentru pregătire, în cazul în care unul sau mai mulți elevi ai clasei nu pot fi prezenți la oră în săptămâna respectivă, din diverse motive.
Elemente agregate:
Program utilizate în realizarea prezentării: Microsoft Power Point
Resurse educaționale deschise de pe canalul de youtube EDUCRED Gimnaziu - https://www.youtube.com/@EDUCREDGimnaziu
Resurse educaționale deschise de pe canalul de youtube Primar EDUCRED - https://www.youtube.com/@PrimarEDUCRED
Resurse educaționale deschise de pe canalul de youtube Lecții Geografie Geography Classes - https://www.youtube.com/channel/UCyyi2sD6AztUmLxSeTg8Ikg
Aplicație înregistrare ecran: ZDSOFT Screen Recorder
Elemente grafice din biblioteca Microsoft Office 2019.
Această resursă educațională se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și nu este dependent de foarte multe resurse: un dispozitiv digital conectat la internet și un cont institutional(dat de unitatea de învățământ) pe Google Workspace.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!