Bună ziua, dragilor!
În cadrul acestui tutorial este prezentat un exemplu de proiectare a unei resurse educaționale deschise (RED) de tip video.
Ca exemplu a fost aleasă resursa educațională deschisă „ Să explorăm Terra cu ajutorul Google Earth”(https://www.youtube.com/watch?v=cpereHJP-vo&t=0s&ab_channel=EDUCREDGimnaziu ), care se află în domeniul public, pe canalul de youtube „EDUCRED Gimnaziu”(https://www.youtube.com/channel/UCUQ_i16OVQcIPYPkc0-70Vw).
În cadrul acestui tutorial, este prezentat succint, modul în care este proiectată o resursă educațională deschisă, exemplificându-se pe resursa specificată anterior.
Tot odată se fac trimiteri către diverse tutoriale educaționale realizate de experții CRED care permit realizarea unei resurse educaționale deschise tip video,
#RED #EDUCRED #Gimnaziu #utilizarea_RED #resurse_educaționale_deschise #proiectare #didactică #metodică #activități_didactice #activități_de_învățare #ghid #tutorial
Coduri QR generate pe site-ul QR Code Generator - https://ro.qr-code-generator.com/
Prezentare realizată în Microsoft Power Point
Înregistrarea spațiului de lucru s-a făcut cu ZDSoft Screen Recorder.
Program editare audio-video: NCH Video Editor.
Acest tutorial se adresează tuturor cadrelor didactice care doresc să realizeze resurse educaționale deschise de tip video pe care să le integreze în activități didactice.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare!
Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
În cadrul acestui tutorial este prezentat un exemplu de utilizare a unei resurse educaționale deschise în cadrul unei activități didactice.
Ca exemplu a fost aleasă resursa educațională deschisă „ Să explorăm Terra cu ajutorul Google Earth”( https://www.youtube.com/watch?v=cpereHJP-vo&t=0s&ab_channel=EDUCREDGimnaziu), care se află în domeniul public, pe canalul de youtube „EDUCRED Gimnaziu”.
Resursa este la disciplina geografie, clasa a VI-a, vizând dezvoltarea competenței specifice 2.3. Utilizarea informaţiilor oferite de suporturile cartografice, grafice şi alte materiale vizuale în contexte/situaţii diferite, din programa școlară la disciplina geografie.
#RED #EDUCRED #Gimnaziu #utilizarea_RED #resurse_educaționale_deschise #proiectare #didactică #metodică #activități_didactice #activități_de_învățare #ghid #tutorial
Aplicație utlizată în realizarea prezentării: Microsoft Power Point.
Aplicație înregistrare ecran: XRecorder
Program editare audio-video: NCH Video Editor.
Acest tutorial se adresează tuturor cadrelor didactice care doresc să integreze resurse educaționale deschise în activitățile didactice.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare!
Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
În această resursă educațională deschisă tip tutorial prezint pas cu pas, modul de salvare/ adăugare a unui RED video cu drepturi de reutilizare/ partajare pe propriul canal de youtube, astfel încât RED-urile să fie organizate după propriile nevoi iar elevii dumneavoastră să le găsească mai ușor.
#tutorial #eduCRED #canal_youtube #organizarea_RED
Aplicație înregistrare ecran: ZD SOFT Screen Recorder.
Sursă animații – PresenterMedia (https://www.presentermedia.com/)
Această resursă educațională deschisă poate fi utilizată în orice scenariu de învățare și se adresează atât cadrelor didactice, elevilor cât și altor persoane care doresc să își organizeze după propriile nevoi RED-urile existente.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare!
Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă de tip video este un tutorial/ghid în care este prezentat un exemplu de organizare a resurselor educaționale deschise pe un canal de youtbe (al școlii) în 5 etape/ pași.
Resursa educațională se adresează cadrelor didactice care vor să aibă un canal de youtube cu resurse educaționale deschise relevante pentru disciplina pe care o predau și celor care se ocupă de administrarea canalelor de youtube ale instituțiilor de învățământ.
Mulțumesc pentru vizionare și atenție!
Sănătate și succes!
#educred #red_cred #CRED
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă de tip video este un tutorial/ghid în care este prezentat un exemplu de cum pot fi organizate resursele educaționale deschise pe Google Classroom.
Fiecare cadru didactic poate publica/ posta resurse educaționale deschise realizate în cadrul proiectului CRED, pe Google Classroom, pentru a le fixa elevilor cunoștințele dobândite la clasă și pentru a le dezvolta competențele generale și specifice.
De asemenea, acestea pot constitui material suport pentru pregătire, în cazul în care unul sau mai mulți elevi ai clasei nu pot fi prezenți la oră în săptămâna respectivă, din diverse motive.
Această resursă educațională se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și nu este dependent de foarte multe resurse: un dispozitiv digital conectat la internet și un cont institutional(dat de unitatea de învățământ) pe Google Workspace.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare!
Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Pe data de 03.10.2020 a avut loc un Webinar, organizat de Casa Corpului Didactic Călărași, în colaborare cu prof. Georgian Ungur, reprezentând Societatea de Geografie din România, Filiala Călărași, cu tema "Realizarea de resurse educaționale multimedia la disciplina geografie".
Cuprinsul Webinarului:
- prezentarea resurselor necesare (realizării unei resurse educaționale multimedia);
- proiectarea didactică a resursei educaționale;
- realizarea prezentării Power Point;
- înregistrarea prezentării;
- editarea înregistrării audio-video;
- încărcarea produsului final pe platforme.
Vizionare plăcută și succes în tot ceea ce faceți!
Bună ziua!
Pe data de 08.11.2020 a avut loc un seminar metodologic, organizat de Societatea de Geografie "Gheorghe Năstase " din Republica Moldova, Chişinău, în colaborare cu Societatea de Geografie din România, filialele Călăraşi şi Suceava, în cadrul căruia, subsemnatul, a vorbit despre lucrul cu fişe diferenţiate, modul de realizare al acestora în Google Forms precum şi implementarea lor pe Classroom la orele de geografie.
Vizionare plăcută şi succes tuturor!
Bună ziua, dragilor!
În acest tutorial vă voi exemplifica modul în care puteți realiza o activitate didactică transdiciplinară la disciplina geografie (geografie - matematică), folosind manualul.
Aștept părerile voastre referitoare la activitate și propuneri de alte activități interesante pe care le putem face folosind acest manual (https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20V-a/Geografie/Q09SSU5UIExPR0lTVElD/) .
Vă mulțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
În acest video vă prezint un exemplu de activitate de învățare în care activitatea este centrată pe elevi, ca metodă didactică principală folosesc lucrul cu manualul iar ca instrumente de învățământ, manualul (https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20V-a/Geografie/Q09SSU5UIExPR0lTVElD/) și caietele elevilor.
Aștept părerile voastre referitoare la activitate în secțiunea acestui video.
De asemenea, mi-ar plăcea să îmi spuneți părerea voastră referitoare la acest manual și la activități pe care le-ați putea proiecta folosindu-l.
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție! Sănătate și succes!