Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi ,este o lecție mixtă(recapitulare-predare) cu informații despre '' Repere ale cunoașterii Terrei - de la marile descoperiri geografice la explorarea modernă"
Sarcină de lucru:
- accesează siteul Google Earth sau aplicația Google Earth;
- scrie în căsuța de căutare numele localității unde se află școala ta;
- identifică planul cel mai apropiat din care poți vedea școala în care înveți;
- fă o captură de ecran și trimite-o domnului profesor / doamnei profesoare de geografie.
Linkul către Google Earth : https://earth.google.com/web/
Vă mulțumesc pentru vizionare, atenție și vă doresc multă sănătate!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi ,este o lecție mixtă(recapitulare-predare) cu informații despre '' Continente și țări - reprezentări cartografice. Harta politică a lumii".
Sarcină de lucru:
Analizând Harta Politică a Americii de Sud, rezolvați următoarele cerințe:
1. Identifică cel mai mare și cel mai mic stat ca suprafață;
2. Precizează numele capitatelor statelor: Brazilia, Surinam, Uruguay, Venezuela și Ecuador;
3. Precizează câte două state care au ieșire la Oceanul Atlantic, respectiv Oceanul Pacific;
4. Enumeră vecinii Argentinei.
Vă mulțumesc pentru vizionare, atenție și vă doresc multă sănătate!
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 2.3. Utilizarea informaţiilor oferite de suporturile cartografice, grafice şi alte materiale vizuale în contexte/situaţii diferite, prin metoda descrierii.
În cadrul acesteia li se prezintă și descriu, continentele și oceanele Terrei, cu ajutorul instrumentelor T.I.C. – G.I.S. (Google Earth Pro).
Linkul către Google Earth : https://earth.google.com/web/
Pentru Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.earth&hl=en&pli=1
Pentru Iphone: https://apps.apple.com/us/app/google-earth/id293622097
Elevii sunt îndemnați să exploreze Terra cu ajutorul Google Earth și, să redacteze un text (o descriere) pe baza celor observate.
Resursa educațională propusă poate fi utilizată în timpul orelor de geografie din orice scenariu de învățare pentru a facilita înțelegerea elementelor,fenomenelor și proceselor geografice pe baza expunerii materialelor audio-video.
Se poate prezenta elevilor în diverse momente ale lecției sau poate fi propus ca sarcină de lucru (temă pentru acasă), cu posibilitatea de a fi încărcată/încorporată pe orice tip de platformă educațională.
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 3.1. Utilizarea informaţiilor cu caracter geografic obţinute cu ajutorul instrumentelor TIC/GIS şi al elementelor din matematică şi ştiinţe, prin intermediul instruirii asistate de calculator.
În cadrul acesteia li se prezintă elevilor modalități și criterii de ierarhizare a statelor lumii, dând ca exemple, state din Europa.
Elevii sunt îndemnați să exploreze Harta Politică a Lumii cu ajutorul Google Earth, să clasifice și ierarhizeze statele de pe continentul african.
Linkul către Google Earth : https://earth.google.com/web/
Pentru Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.earth&hl=en&pli=1
Pentru Iphone: https://apps.apple.com/us/app/google-earth/id293622097
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua și bun venit la o nouă lecție de geografie!
Această lecție este una mixtă, începând cu o scurtă recapitulare și continuându-se cu predarea de noțiuni referiatoare la : Aprecierea și calculul distanțelor pe suporturi cartografice.
Sarcina de lucru nr.1:
Măsurați și calculați distanțele de parcurs pentru itinerariul propus pe harta alăturată: București - Berlin - Londra - Paris - Madrid - Roma
- Atena - București, folosind Google Maps.
Realizați un tabel pe caiet sau în format electronic în care completați datele măsurătorilor.
Sarcina de lucru nr.2:
Planificați traseul unei călătorii folosind Google Maps, parcurgând următorii pași:
- lansați aplicația/site-ul Google Maps (Hărți);
- alegeți ca punct de plecare localitatea de domiciliu;
- gândiți-vă la trei localități pe care ați dori să le vizitați și adăugați-le pe traseu ca destinații (consecutive);
- setați ca punct de sosire localitatea de domiciliu;
- realizați o captură de ecran cu harta traseului rezultat;
- identificați pe aceasta: distanța totală de parcurs și timpul, estimat, de parcurgere a traseului.
Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat în distribuirea materialelor către elevi!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 3.1. Utilizarea informaţiilor cu caracter geografic obţinute cu ajutorul instrumentelor TIC/GIS şi al elementelor din matematică şi ştiinţe, utilizând metoda lucrului cu harta și a exercițiului.
Folosind ca mijloace didactice această resursă educațională deschisă, un videoproiector/ televizor intelligent, atlase școlare / hărți, dispozitive digitale conectate la internet și o aplicație G.I.S. (Earth sau Maps/ Hărți), profesorul poate construi o activitate de învățare activ-participativă.
La finalul acestei resurse educaționale, elevilor le este propusă o temă de reflecție care poate fi utilizată de către profesor în cadrul activității de învățare.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
În acest tutorial vă voi arăta pas cu pas cum puteți transpune testul de la finalul primei unități de învățare la clasa a VI-a, din manualul de geografie de clasa a VI-a, într-un test în format digital, cu ajutorul Google Forms/ Formulare Google.
Vizionare plăcută, sănătate și succes!
Bună ziua și bun venit la o nouă lecție de geografie!
Această lecție este una mixtă, începând cu o scurtă recapitulare și continuându-se cu predarea de noțiuni referiatoare la : Populația Terrei:evoluția numerică, răspândirea geografică, diversitatea umană și mobilitatea teritorială .
Sarcina de lucru nr.1
Care este densitatea medie în județul vostru? Căutați pe internet care este numărul total de locuitori din județ și suprafața acestuia.
Folosiți formula și exemplul de mai sus pentru a determina densitatea medie.
Sarcina de lucru nr.2:
România a înregistrat în anul 2019 un număr aproximativ de 110 000 de emigranți în plus față de anul precedent. În acelați timp, nr. imigranților a crescut cu aproximativ 45 000. Care este bilanțul migratoriu al României?
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Această resursă educațională deschisă de tip video, are ca scop principal dezvoltarea. În cadrul unei activități de învățare, a competenței specifice 3.1. Utilizarea informaţiilor cu caracter geografic obţinute cu ajutorul instrumentelor TIC/GIS şi al elementelor din matematică şi ştiinţe, utilizând metoda explorării informației grafice.
Elevilor, le este expus, sub formă animată, informații grafice referitoare la evoluția numărului de locuitori, pe continente/ zone geografice ale planetei, începând cu anul 1950, până în prezent și o previziune, conform ritmului actual de creștere, din prezent până în anul 2100.
Datele au fost preluate de pe site-ul https://www.worldometers.info./.
Scopul resursei este de a dezvolta competența specifică mai sus menționată și gândirea sistemică a elevilor.
Pe lângă faptul că elevilor le sunt prezentate într-un format atractiv date statistice, aceștia sunt provocați, pe parcursul materialului să răspundă la o serie de întrebări care să îi ajute să înțeleagă, mai ușor, relevanța noțiunilor prezentate.
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă(recapitulare-învățare) cu tema : Așezările omenești - forme de locuire și diferențieri teritoriale .
Sarcina de lucru nr.1.:
Accesați Google Maps (https://www.google.com/maps?entry=yt) sau Google Earth (https://www.google.com/maps?entry=yt), identificați-vă localitatea de domiciliu și faceți o captură de ecran în care să surprindeți forma vetrei.
În ce tip de sat locuiți, după forma vetrei?
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Sarcina de lucru nr.2:
Folosind această hartă (min 13:05) și informații de pe internet, completează tabelul de mai jos (min 13:05).
Sănătate și succes
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă (recapitulare-învățare) cu tema : Resursele naturale și valorificarea lor .
Sarcina de lucru nr.1:
- analizând harta de mai jos(min. 4:30) și Harta Politică a Lumii (https://robertvicol.com/diverse/harta-politica-a-lumii-political-map-of-the-world/), identificați câte trei țări care au rezerve importante din fiecare resursă specificată în legendă.
Sarcina de lucru nr.2:
- răspunde(în secțiunea de comentarii) următoarelor întrebări:
a) De ce resurse naturale dispune zona în care locuiești?
b) Sunt resursele naturale din zona ta exploatate și valorificate?
Cum/în ce mod?
Sarcina de lucru nr.3:
- pe baza cunoștințelor dobândite în lecția de astăzi și a întrebărilor de mai sus, întocmește un plan(cel puțin cinci măsuri) prin care chiar tu ai putea reduce gradul de poluare a mediului, reducând consumul de energie, înlocuind energia clasică cu energie verde și un stil de viață mai activ (ex.:deplasarea cu bicicleta sau pe jos la școală dacă este posibil).
Succes!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 4.1. Construirea unui demers investigativ dirijat prin expunere și problematizare.
În cadrul acesteia li se prezintă elevilor date, hărți și imagini referitoare la utilizarea surselor de energie regenerabilă, cu scopul de a facilita înțelegerea importanței protecției mediului și a utilizării surselor de energie alternativă în dauna combustililor fosili.
De asemenea, la finalul vizionării materialului le sunt adresate două întrebări care să le stimuleze dezvoltarea gândirii critice și sistemice.
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă (recapitulare-învățare) cu tema : Domeniile activităților economice pe Terra .
Sarcina de lucru(min. 10:00) :
Folosind informațiile dobândite pe parcursul lecției și, folosind imaginile de mai jos, rezolvați următoarele cerințe:
a) Precizează impactul asupra mediului geografic pe care îl are fiecare dintre activitățile economice prezentate în imagini.
b) Care este scopul practicării turismului?
c) Care sunt activitățile economice predominante în localitatea în care locuiești?
d) Numește câte un produs obținut în cadrul activităților economice prezentate în imaginile 1 și 2.
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Succes!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 1.2. Descrierea relaţiilor dintre elementele şi fenomenele geografice utilizând termeni specifici, utilizând metoda observării.
Folosind ca mijloace didactice această resursă educațională deschisă și un videoproiector/ televizor intelligent, elevii își pot forma și dezvolta competența specifică în cadrul unei activități activ-participative.
La finalul acestei resurse educaționale, elevilor le este propusă o temă de reflecție care poate fi utilizată de către profesor în cadrul activității de învățare sau care poate fi propusă ca temă pentru acasă.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă(recapitulare-învățare) cu tema : Efectele activităților umane asupra mediului și calitatea vieții .
Sarcina de lucru nr.1 (min. 1:30):
Analizează imaginile și descoperă:
I. Trei efecte negative asupra mediului;
II. Câte o activitate umană care produce aceste efecte;
III. Geosferele afectate de intervenția omului asupra mediului.
Sarcina de lucru nr.2 (min. 10:30):
Folosind informațiile dobândite pe parcursul lecției și, folosind imaginile de mai jos, rezolvați următoarele cerințe:
a) Precizează peisajul în care consideri că este o calitate mai bună a vieții.
b) Realizează un plan de îmbunătățire a calității vieții în localitatea în care locuiești, care să conțină cel puțin cinci măsuri(referitoare la ameliorarea calității aerului, reducerea gradului de poluare, amenajarea spațiului ș.a.).
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Succes!
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă(recapitulare-învățare) cu tema : Europa - poziția geografică și țărmurile.
Sarcină de lucru:
- accesează site-ul geogra.ro(https://geogra.ro/ro/) ;
Rezolvă următoarele hărți digitale interactive:
- Insule și peninsule (https://geogra.ro/ro/jocuri-geografice/europa/insule-si-peninsule/)
- Mări, strâmtori și golfuri (https://geogra.ro/ro/jocuri-geografice/europa/mari-golfuri-si-stramtori-din-europa/)
- adaugă scorul și timpul obținut în secțiunea de comentarii a acestui video;
- realizează o captură de ecran și trimite-o profesorului de geografie.
Tu cât ai obținut?
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Succes!
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă(recapitulare-învățare) cu tema : Europa - Relieful.Caracteristici generale.Unități majore.
Sarcină de lucru:
- accesează site-ul geogra.ro(https://geogra.ro/ro/) ;
- rezolvă următoarele hărți digitale interactive:
- Munții Europei (https://geogra.ro/ro/jocuri-geografice/europa/munti/ );
- Podișurile Europei (https://geogra.ro/ro/jocuri-geografice/europa/podisuri/ );
- Câmpiile Europei (https://geogra.ro/ro/jocuri-geografice/europa/campii/)
- adaugă scorul și timpul obținut în secțiunea de comentarii a acestui video;
- realizează capturi de ecran(cu scorul și timpul obținut)și trimite-le profesorului de geografie sau încarcă-le în secțiunea de temă de pe Classroom.
Tu ce scoruri ai obținut?
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Succes!
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă(recapitulare-învățare) cu tema : Europa - Hidrografia.
Sarcină de lucru:
- accesează site-ul Seterra (https://www.geoguessr.com/seterra/ro) ;
- rezolvă următoarea hartă digitală interactivă:
- Europa :Râuri (https://www.geoguessr.com/seterra/ro/vgp/3135)
- adaugă scorul și timpul obținut în secțiunea de comentarii a acestui video;
- realizează capturi de ecran(cu scorul și timpul obținut)și trimite-le profesorului de geografie sau încarcă-le în secțiunea de temă de pe Classroom.
Tu ce scor ai obținut?
Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.
Succes!
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție mixtă(recapitulare-învățare) cu tema : Europa - Clima.
Sarcină de lucru:
- accesează linkul din descriere (https://learningapps.org/12501521 sau https://learningapps.org/view12501521) și rezolvă jocul;
- adaugă scorul și timpul obținut în secțiunea de comentarii a acestui video;
- realizează capturi de ecran(cu scorul și timpul obținut)și trimite-le profesorului de geografie sau încarcă-le în secțiunea de temă de pe Google Classroom/ Microsoft Teams.
Succes!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 3.2. Prezentarea caracteristicilor elementelor, fenomenelor şi proceselor geografice prin utilizarea instrumentelor TIC/GIS, utilizând metoda expunerii.
Cu ajutorul acestei resurse educaționale deschise, elevii își formează competența specifică mai sus menționată într-un mod plăcut, fiindu-le expus un buletin meteorologic pe continentul European.
Pe parcursul prezentării elevilor le sunt propuse sarcini de lucru cu ajutorul cărora își pot fixa cunoștințele dobândite, pot continua demersul de formare al competenței specifice vizate și își dezvoltă gândirea analitică.
Resursa educațională propusă poate fi utilizată în timpul orelor de geografie din orice scenariu de învățare și, pe lângă dezvoltarea competenței specifice mai sus menționate, contribuie la dezvoltarea gândirii sistemice și analitice.
Se poate prezenta elevilor în diverse momente ale lecției sau poate fi propusă ca sarcină de lucru (temă pentru acasă), cu posibilitatea de a fi încărcată/încorporată pe orice tip de platformă educațională.
În activitatea didactică, pentru a utiliza această resursă, profesorul are nevoie de un dispozitiv digital conectat la internet, de preferat, un televizor inteligent sau videoproiector, ecran de proiecție și boxe/difuzoare.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare!
Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Astăzi v-am pregătit o nouă lecție mixtă cu tema: Europa - zonele biogeografice (vegetația, fauna și solurile).
Sarcină de lucru:
Testează-ți cunoștințele cu ajutorul unui joc pe learningapps:
- accesează linkul și rezolvă textul lacunar (https://learningapps.org/view17147915 sau https://learningapps.org/17147915);
- după ce îl rezolvi, fă o captură de ecran în care să se vadă mesajul primit și trimit-o profesorului de geografie sau încarc-o în secțiunea de temă de pe Google Classroom/Microsoft Teams.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
Astăzi v-am pregătit o nouă lecție mixtă cu tema: Europa - Harta politică . State și regiuni
Sarcină de lucru:
Învață statele Europei prin joc accesând site-ul sau aplicația Seterra și rezolvând harta Europa - Țări: https://www.geoguessr.com/seterra/ro/vgp/3142
La finalul jocului, fă o captură de ecran cu scorul și timpul obținut pe care să o încarci pe platforma Classroom, Microsoft Teams sau să o trimiți profesorului de geografie.
Tu ce scor ai obținut?
Aștept răspunsul tău în secțiunea de comentarii de pe youtube.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
Astăzi v-am pregătit o nouă lecție mixtă cu tema: Europa. Răspândirea geografică a populației.Elemente de diversitate umană (etnică, confesională și culturală).
Sarcina de lucru nr.1.:
Răspunde la următoarea întrebre:
Care crezi că sunt factorii care au făcut din Europa, unul dintre cele mai populate continente ale Terrei?
Sarcina de lucru nr.2:
Răspunde la următoarea întrebare:
Cărui fapt credeți că se datorează această creștere?
Sarcina de lucru nr.3:
Identifică pe hartă (din finalul materialului video) țările marcate cu numere de la 1 la 10 și precizează familia lingvistică din care face parte limba oficială a statului precum și religia predominantă.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
În acest videoclip vă prezint partea grafică și cartografică definitorie pentru structura populației Europei și răspândirea geografică a acesteia.
În finalul materialului, vă propun următoarea sarcină de lucru:
Pornind de la cele observate în acest material video, alcătuiește un text (cu 50 – 100 de cuvinte) în care să vorbești despre răspândirea geografică și structura populației Europei.
Trimiteți rezolvarea temei profesorului de geografie sau încărcați-o pe platforma școlii (Classroom, Microsoft Teams ș.a.) în secțiunea aferentă lecției.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 3.2. Prezentarea caracteristicilor elementelor, fenomenelor şi proceselor geografice prin utilizarea instrumentelor TIC/GIS, prin metoda expunerii.
În cadrul acesteia li se arată elevilor unde pot localiza date statistice referitoare la demografia continentui European și cum le pot prelucra, cu ajutorul instrumentelor din suita Google (foi de calcul google).
Pe lângă cele menționate mai sus, resursa are scopul de a dezvolta gândirea sistemică a elevilor prin formularea unor întrebări la situații problemă.
Resursa educațională propusă poate fi utilizată în timpul orelor de geografie din orice scenariu de învățare pentru a provoca și stimula gândirea sistemică a elevilor în vederea explicării proceselor demografice ce au loc la nivel continental..
Se poate prezenta elevilor în diverse momente ale lecției sau poate fi propus ca sarcină de lucru (temă pentru acasă).
Pe lângă utilizarea la clasa a VI-a, această resursă poate fi prezentată în cadrul oricărei ore/curs de geografie ce are ca temă/subiect demografia continentului european.
Vizionare plăcută, sănătate și succes!
Buna ziua, dragilor!
Asa cum am specificat in video, voi specifica si aici sarcinile de lucru pe care le puteti rezolva folosind manualul digital de geografie (https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20VI-a/Geografie/EDP/#p=64 ) fie manualui tipărit primit de la scoala.
Sarcina de lucru nr.1:
- Faceți un tabel cu cele mai cultivate plante, folosind această hartă (Imaginea 5 - pagina 64 din manual) și de Harta Politică a Europei (pagina 54 din manual) specificând și două țări unde se cultivă acestea.
Sarcina de lucru nr.2 :
- faceți un tabel cu animalele care au cel mai mare număr în Europa,
folosind această hartă (Imaginea 5 - pagina 64 din manual) și Harta Politică a Europei (pagina 54 din manual) specificând două țări unde sunt crescute acestea intensiv.
Sarcina de lucru nr.3:
- realizați un tabel cu țările europene care produc automobile și mărcile de autoturisme produse de acestea (folositi imaginea din stanga sus de la pagina 65 din manual și Harta politică a Europei de la pagina 54). Simbolurile autoturismelor le puteti gasi cu ajutorul Google.
Sarcina de lucru nr.4:
- folosind harta politică a Europei, harta fizică a Europei și informațiile din diapozitivul anterior , enumerați pentru fiecare tip de turism minimum trei zone/orașe/ țări unde se practică acest tip de turism.
Exemplu:
turism cultural:Roma ...
turism litoral:Spania, România ...
turism montan:Italia,Polonia ...
Succes, dragilor!
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție!
Buna ziua, dragilor!
Lecția Uniunea Europeană , una mixtă, începe cu o recapitulare, se trece la o prezentare succintă despre apariția U.E., evoluția acesteia, principalele instituții și rolul acestora, avantajele pe care le au românii ca cetățeni ai U.E. și se încheie cu rezolvarea unei hărți interactive pe site-ul Seterra (https://www.geoguessr.com/seterra/ro) : Uniunea Europeană - țări (https://www.geoguessr.com/seterra/ro/vgp/3387).
Vreau să precizez, la remarca colegilor profesori, faptul că în prezent Olanda se numește Regatul Țărilor de Jos.
Vă mulțumesc pentru atenție și vizionare!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi este mixtă (recapitulare-predare) cu informații referitoare la una dintre cele mai importante țări ale U.E.: Franța.
La finalul materialului, vă propun rezolvarea unei hărți interactive pe site-ul Seterra : Europa - Franța: Orașe (https://www.geoguessr.com/seterra/ro/vgp/3103 ).
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție și vă doresc multă sănătate!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specific 3.4. Descrierea patrimoniului local, naţional, european şi mondial utilizând diverse surse, utilizând metodele expunerii și descoperirii.
Instrumentul/mijlocul didactic principal utilizat o reprezintă resursa educațională tip video.
Cu ajutorul acestei resurse educaționale deschise, elevii își formează competența specifică mai sus menționată într-un mod plăcut, putând să coreleze informațiile legate de patrimoniul cultural și istoric al văii Loarei cu cele deja cunoscute din surse mass-media sau din reviste geografice.
Mulțumesc pentru vizionare! Sănătate și succes!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi se adresează, în principal,elevilor de clasa a VI-a, este o lecție mixtă (recapitulare-predare) cu informații despre cea mai mare țară a Europei Centrale: Germania.
Sarcină de lucru:
- intrați pe site-ul Seterra (https://www.geoguessr.com/seterra/ro) și rezolvați harta: Europa – Germania:Orașe (https://www.geoguessr.com/seterra/ro/vgp/3030)
- adăugați, în secțiunea de comentarii, scorul pe care l-ați obținut.
Vă mulțumesc pentru vizionare, atenție și vă doresc multă sănătate!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței 4.3. Compararea elementelor, fenomenelor şi proceselor după caracteristicile geografice prin metoda descrierii, explorarării imaginilor,a graficelor și a materialelor cartografice.
În cadrul acesteia se face o comparație între două dintre cele mai importante state europene: Franța și Germania.
La finalul materialului le este propusă elevilor o sarcină de lucru.
Resursa educațională propusă poate fi utilizată în timpul orelor de geografie din orice scenariu de învățare și, pe lângă dezvoltarea competenței specific mai sus menționate, contribuie la dezvoltarea gândirii sistemice și analitice.
Se poate prezenta elevilor în diverse momente ale lecției sau poate fi propus ca sarcină de lucru (temă pentru acasă), cu posibilitatea de a fi încărcată/încorporată pe orice tip de platformă educațională.
Vizionare plăcută și succes!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi este mixtă (recapitulare-predare) cu informații referitoare la una dintre țările Europei Mediteraneene (Sudice): Italia.
Sarcină de lucru:
- intrați pe site-ul Seterra (https://www.geoguessr.com/seterra/ro) și rezolvați harta Europa – Italia: Orașe (https://www.geoguessr.com/seterra/ro/vgp/3093).
Tu ce scor ai obținut? Aștept răspunsul tău în secțiunea de comentarii de pe youtube.
Vă mulțumesc pentru vizionare, atenție și vă doresc multă sănătate!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specific 3.3. Prezentarea diversităţii naturale, umane şi culturale realizând corelaţii interdisciplinare, utilizând metodele expunerii și descoperirii.
Instrumentul/mijlocul didactic folosit este prezentarea Microsoft Power Point (care conține imagini, text și sunet).
Cu ajutorul acestei resurse educaționale deschise, elevii își formează competența specifică mai sus menționată într-un mod plăcut, putând să coreleze termenii noi cu un suport vizual și să asculte, pe fundal, un ritm muzical specific țării studiate, Spania.
Mulțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi este mixtă(recapitulare-predare) cu informații referitoare la una dintre cele mai importante țări ale Europei:Federația Rusă.
Acest material îl veți găsi și pe platforma educațională ASQ (https://app.asq.ro/) în categoria Materii - VI - Harta Politică a Europei - Federatia Rusa(G.U.Sc2Mod) și va fi însoțită de un test de evaluare a cunoștințelor cu nouă întrebări.
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție și vă doresc multă sănătate!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 3.4. Descrierea patrimoniului local, naţional, european şi mondial utilizând diverse surse, utilizând metoda expunerii..
Cu ajutorul acestei resurse educaționale deschise, elevii își formează competența specifică mai sus menționată într-un mod plăcut, fiindu-le expuse sintetizat, informații referitoare la caracteristicile fizico-geografice ale Federației Ruse
La finalul acesteia le este propusă o temă de reflecție cu ajutorul căreia își pot fixa cunoștințele dobândite și pot continua demersul de formare al competenței specifice vizate.
Muțumesc pentru atenție și vizionare! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței specifice 4.2. Caracterizarea elementelor, fenomenelor şi proceselor după un algoritm dat, utilizând metoda expunerii..
Cu ajutorul acestei resurse educaționale deschise, elevii își formează competența specifică mai sus menționată într-un mod plăcut, fiindu-le expuse sintetizat, informații referitoare la caracteristicile fizico-geografice ale statului Ucraina
La finalul acesteia le este propusă o temă de reflecție cu ajutorul căreia își pot fixa cunoștințele dobândite și pot continua demersul de formare al competenței specifice vizate.
Mulțumesc pentru vizionare și atenție! Sănătate și succes!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi este mixtă(recapitulare-predare) cu informații referitoare la țările scandinave:Norvegia,Suedia și Finlanda.
Acest material îl veți găsi și pe platforma educațională ASQ (https://app.asq.ro/) în categoria Materii - VI - Harta Politică a Europei - Țările Scandinave(G.U.Sc2Mod) și va fi însoțită de un test de evaluare a cunoștințelor cu nouă întrebări.
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție! Sănătate și succes!
Bună ziua, dragilor!
Acestă resursă educațională deschisă își propune dezvoltarea competenței 3.2. Prezentarea caracteristicilor elementelor, fenomenelor şi proceselor geografice prin utilizarea instrumentelor TIC/GIS.
În cadrul acesteia sunt prezentate, pe scurt, principalele caracteristici fizico-geografice ale Țărilor Scandinave.
La finalul ei, elevilor le este propusă o sarcină de lucru.
Resursa educațională propusă poate fi utilizată în timpul orelor de geografie din orice scenariu de învățare și, pe lângă dezvoltarea competenței specific mai sus menționate, contribuie la dezvoltarea gândirii sistemice și analitice.
Se poate prezenta elevilor în diverse momente ale lecției sau poate fi propus ca sarcină de lucru (temă pentru acasă), cu posibilitatea de a fi încărcată/încorporată pe orice tip de platformă educațională.
Vizionare plăcută și succes!
Bună ziua, dragilor!
V-am pregătit un nou material, o lecție inedită de geografie, recapitularea cunoștințelor din lecțiile unității de învățare:" Europa - identitate geografică" .
Lecția se desfășoară sub forma unei simulări a unui concurs, denumit de mine "Vrei să fii elev de nota 10?"
Lăsați un comentariu cu nivelul până la care ați ajuns și ce notă ați obținut.
Acest concurs, îl puteți juca chiar voi, în format cu cinci întrebări, pe platforma learning apps,accesând următorul link: https://learningapps.org/view12264223 sau https://learningapps.org/12264223
Vă mulțumesc pentru vizionare și atenție! Multă sănătate!
Buna ziua, dragilor!
Lecția de astăzi se adresează, în principal,elevilor de clasa a VI-a, este o lecție mixtă (recapitulare-predare) cu informații despre ''Valorile culturale și umane europene"
Sarcină de lucru:
Completați tabelul cu trei coloane, adăugând pentru fiecare dintre orașele ce au fost desemnate capitale culturale europene, pentru anul 2021, cu câte cinci obiective turistice (5 pentru fiecare).
Acestea sunt: Timișoara (România), Novi Sad (Serbia) și Elefsina (Grecia).
Folosește google pentru a identifica obiectivele turistice din fiecare oraș.
Completează în secțiunea de comentarii obiectivele descoperite pentru fiecare dintre acestea.
Vă mulțumesc pentru vizionare, atenție și vă doresc multă sănătate!
Buna ziua, dragilor, pentru ultima dată în acest an școlar!
Lecția de astăzi se adresează, în principal,elevilor de clasa a VI-a, este o lecție mixtă (recapitulare-predare) cu informații despre '' Calitatea vieții în Europa".
Sarcina de lucru nr.1:
Analizați tabelul gradului de satisfacție al populației la nivel european, pe grupe de vârstă, și răspundeți la următoarele întrebări:
- care este grupa de vârstă cu nivelul mediu de satisfacție cel mai ridicat?
- ce țară are cel mai ridicat grad de satisfacție al populației, pentru grupa de vârstă 16-24 de ani? Dar cel mai scăzut?
Tabelul poate fi accesat la următoarea adresă: https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/7/7c/Life_satisfaction%2C_by_age_group_and_country_%28mean_rating%29%2C_2013.png
Sarcina de lucru nr.2:
Analizând graficul valorilor medii de speranță de viață la naștere (minutul 11:00), la nivel european, pentru bărbați (portocaliu) și femei (albastru), răspundeți la următoarele întrebări:
a) Care dintre categorii are speranța de viață la naștere mai mare,femeile sau bărbații?
b) care este tendința la nivel european (creștere/d escreștere)?
Vă mulțumesc pentru vizionare, atenție! Vă doresc multă sănătate și vacanță plăcută!